"Divin Iehova, ridică-te, ridică-te!" Doi cercetători susţin că au descoperit adevăratul mormânt al lui Iisus, în Ierusalim

de D.D.    |    13 Apr 2012   •   09:46
"Divin Iehova, ridică-te, ridică-te!" Doi cercetători susţin că au descoperit adevăratul mormânt al lui Iisus, în Ierusalim Galerie foto (3) Foto: Daily Mail

Doi cercetători au descoperit o cameră mortuară sub un turn de piatră din Ierusalim. Cu ajutorul unui braţ robotic dotat cu o cameră, arheologii au localizat mai multe oase umane şi inscripţia "Divin Iehova, ridică-te, ridică-te" pe pereţi. Oamenii se ştiinţă susţin că acesta ar putea fi adevăratul mormânt al lui Iisus, informează Daily Mail.

Camera mortuară a fost descoperită la aproximativ 60 de metri de un alt sit arheologic controversat, cunoscut ca "Mormântul familiei lui Iisus". Acest mormânt a fost închis în anii `80.

În 2010, savantul biblic de la Universitatea din Carolina de Nord James Tabor şi realizatorul de filme documentare Simcha Jacobovici au obţinut acordul Guvernului israelian pentru a folosi un braţ robotic ca să exploreze zona.Tabor şi Jacobovici cred că ambele morminte fac parte din acelaşi complex, care aparţine lui Iosif din Arimathea, şi care, potrivit Evangheliilor, este cel care l-a îngropat pe Iisus.

Numeroşi teologi şi arheologi consideră totuşi că descoperirile făcute nu constituie dovezi suficiente care să demonstreze că, într-adevăr, acolo se află mormântul lui Iisus.
 

Parteneri
x close