Antena 3 CNN Life Știinţă E atât de simplu. Cum pot fi prevenite jumătate din decesele provocate de cancer

E atât de simplu. Cum pot fi prevenite jumătate din decesele provocate de cancer

E atât de simplu. Cum pot fi prevenite jumătate din decesele provocate de cancer
Sursa foto: Foto: Pixabay
23 Mai 2016   •   12:21

Un nou studiu publicat în revista JAMA Oncology estimează că, prin aplicarea sfaturilor ştiute de ani de zile, precum renunţarea la fumat, consumul moderat de alcool şi menţinerea unei greutăţi corporale normală, mai mult de jumătate din decesele cauzate de cancer ar putea fi prevenite. Cu acelaşi regim, cazurile noi de cancer ar putea scădea cu 40 - 60 %, scrie descopera.ro.

Deşi multiplele cerecetări care vizează cancerul au rezultate promiţătoare, mai există încă multe lucruri pe care oamenii de ştiinţă nu le înţeleg pe deplin despre biologia umană.

"Unele dintre declinuri, în rata de mortalitate provocată de cancer, le-am văzut deja. Rata scăzută a cancerului pulmonar a fost înregistrată din cauza eforturilor de a opri oamenii din fumat. Chiar şi în timp ce facem noi descoperiri, oamenii nu ar trebui să se oprească să acţioneze conform cunoştinţelor pe care le avem deja", a declarat Siobhan Sutcliffe, profesor în cadrul Departamentului de Ştiinţe al sănătăţii publice de la Universitatea Washington din St. Louis.

×
Subiecte în articol: cancer boala fumat regim
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close