Antena 3 CNN Life Știinţă Efectul ŞOCANT al încălzirii globale. "Pământul va fi INVADAT"

Efectul ŞOCANT al încălzirii globale. "Pământul va fi INVADAT"

Efectul ŞOCANT al încălzirii globale. "Pământul va fi INVADAT"
de O.P.    |    16 Iul 2013   •   13:22

O noua teorie care face legatura intre conditiile climatice din perioada jurasica si dezvoltarea marilor reptile, a determinat oamenii de stiinta sa vorbeasca despre posibilitatea revenirii erei dinozaurilor.

In opinia cercetatorilor, incalzirea globala poate conduce la aparitia altor genuri de reptile, cu dimensiuni mai mari decat ale celor existente in prezent pe Terra – crocodili, soparle si broaste testoase.

„Gigantismul, constatat la soparlele ierbivore, indica o crestere considerabila a proportiilor lor intr-un mediu de viata cu temperaturi ridicate”, citeaza Daily Mail un raport semnat Patricia Hillard, de la Universitatea din California.

In opinia omului de stiinta, daca incalzirea globala nu va fi stopata, Pamantul "va asista la o noua invazie de reptile gigant". O perspectiva evidentiata de studiile efectuate la Universitatile din California si Nebraska. Autorii expertimentelor facute in acest sens au ajuns la concluzia ca dimeniunea corpului reptilelor depinde de caracteristicile climatice si nu are nici o legatura cu existenta sau nu a pradatorilor, cum s-a considerat pana acum, scrie incomemagazine.ro.

×
Subiecte în articol: dinozauri incalzire globala
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close