Antena 3 Life Știinţă Energie curată din spaţiu, trimisă wireless pe Pământ - o nouă idee posibilă în doar câteva decenii

Energie curată din spaţiu, trimisă wireless pe Pământ - o nouă idee posibilă în doar câteva decenii

16 Noi 2011   •   16:58
Energie curată din spaţiu, trimisă wireless pe Pământ - o nouă idee posibilă în doar câteva decenii
Sursa foto: Sursa: green-report.ro

Energia abundentă şi curată a Soarelui ar putea ajunge, în viitorul destul de apropiat, în casele noastre, într-un mod inedit. Şi asta mulţumită unei noi idei – centralele solare spaţiale – care aparţine unui grup de cercetători adunaţi din întreaga lume.

Centralele spaţiale, care orbiteaza Pământul, capabile să colecteze energia solară şi să o trimită apoi spre Pământ, sunt “fezabile din punct de vedere tehnic” într-un deceniu sau două, urmând să fie bazate pe tehnologii ce se află acum în stadiul de cercetare în laborator, informează jurnaliştii de la Green Report.

„Este clar că energia solară trimisă din spaţiu ar putea juca un rol extrem de important pentru necesităţile energetice ale planetei, pe parcursul secolului XXI”, a declarat grupul de studiu din cadrul Academiei Internaţionale de Astronautică, cu sediul la Paris.

Citeşte mai multe pe green-report.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close