Antena 3 Life Știinţă Erau pe pământ românesc în urmă cu 6 MILIOANE de ani. România, trecută pe harta marilor descoperiri arheologice

Erau pe pământ românesc în urmă cu 6 MILIOANE de ani. România, trecută pe harta marilor descoperiri arheologice

de O.P.    |    23 Apr 2013   •   08:25
Erau pe pământ românesc în urmă cu 6 MILIOANE de ani. România, trecută pe harta marilor descoperiri arheologice

Fosile vechi de aproximativ şase milioane de ani, care au aparţinut unui animal preistoric, au fost descoperite într-un sit paleontologic din judeţul Vaslui de către o echipă de cercetători de la Muzeul "Vasile Pârvan" Bârlad, în urma unor săpături în zona Pogana.

Săpăturile făcute de specialiştii Muzeului "Vasile Pârvan" la situl paleontologic de pe raza comunei vasluiene Pogana au scos la lumină fosile vechi de aproximativ şase milioane de ani, care au aparţinut unui strămoş de-al rinocerului.

Este vorba despre un os de la centura pelviană a animalului preistoric, acelaşi de la care, susţin reprezentanţii echipei de cercetare, s-au mai găsit doi molari în urmă cu trei ani.

"Asistăm la o nouă descoperire paleontologică foarte importantă pentru noi, care ne confirmă încă o dată că avem potenţial în depozitele sedimentare ale Podişului Bârladului. Desigur, vor urma studiile de rigoare, cu cercetări de detaliu ale osemintelor, pentru determinarea exactă a genului şi speciei animalului căruia au aparţinut", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX muzeograful Laurenţiu Ursachi, din cadrul Muzeului "Vasile Pârvan" Bârlad.

×
Subiecte în articol: descoperire arheologica arheologie
Parteneri
x close