Antena 3 CNN Life Știinţă "Este foarte gravă". Declaraţia ruşilor despre defecţiunea Staţiei Spaţiale Internaţionale

"Este foarte gravă". Declaraţia ruşilor despre defecţiunea Staţiei Spaţiale Internaţionale

"Este foarte gravă". Declaraţia ruşilor despre defecţiunea Staţiei Spaţiale Internaţionale
Sursa foto: Foto: livingstonparentjournal.wordpress.com
10 Mai 2013   •   13:18
Echipajul de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) a detectat o scurgere de amoniac provenind de la unul dintre sistemele de răcire ale staţiei, relatează AFP.

Specialiştii ruşi şi americani se vor consulta în legătură cu scurgerea de amoniac de la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS). Şeful segmentului rusesc al staţiei, Vladimir Soloviev, consideră că această defecţiune reprezintă "o anomalie foarte gravă".

Echipajul actual, alcătuit din şase persoane, a alertat centrul de control al staţiei, aflat la Houston, în legătură cu prezenţa "unor mici fulgi albi care plutesc în jurul staţiei".

Imaginile transmise la sol de către echipaj au confirmat acea scurgere de amoniac provenind de la unul dintre sistemele de răcire, care se mai defectase o dată, pe 1 noiembrie 2012.

Amoniacul este folosit pentru a răci circuitele prin care trece electricitatea produsă de panourile solare ale staţiei.

ISS este un proiect spaţial în valoare de 100 de miliarde de dolari, finanţat în principal de Statele Unite ale Americii şi la realizarea căruia participă 16 ţări.

ISS se află pe orbita terestră la o altitudine de 400 de kilometri, efectuând o rotaţie completă în jurul Terrei la fiecare 90 de minute. Staţia, care oferă un spaţiu locuibil echivalent celui dintr-un avion Boeing 747, navighează cu viteza medie de 28.000 de kilometri/ oră.


 

×
Subiecte în articol: Statia Spatiala Internationala
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close