Antena 3 CNN Life Știinţă Este impresionant! Inteligența artificială ar putea prezice când vom muri

Este impresionant! Inteligența artificială ar putea prezice când vom muri

Este impresionant! Inteligența artificială ar putea prezice când vom muri
20 Iun 2018   •   16:57

Acoperirea Google în aproape toate aspectele vieții digitale a oamenilor de la e-mailuri și căutari până la hărți și calendare înseamnă că nu există prea multe lucruri pe care compania nu le știe despre cei 1,17 miliarde de utilizatori. Conform noilor informații, gigantul tehnologic ar putea chiar să știe și când vom muri. 

Echipa companiei Brain Medical folosește un nou tip de algoritm de inteligență artificială pentru a face predicții despre probabilitatea de deces în rândul pacienților spitalizați. 

O lucrare publicată luna trecută în revista Nature detaliază modul în care algoritmul său predictiv a folosit seturi de date vaste pentru a determina dacă pacienții aflați în tratament vor supraviețui, în două spitale diferite. 

Pentru a prezice mortalitatea pacienților, creierul medical Google a dat informații corecte în 95% din cazuri în primul spital și 93% corecte în cel de-al doilea spital. 

"Aceaste date sunt mult mai exacte decât modelul predictiv tradițional", au constatat studiile. Aceste modele au depășit performanțele tradiționale și modelele predictive utilizate clinic în toate cazurile. Considerăm că această abordare poate fi utilizată pentru a crea previziuni precise și o varietate mai mare de scenarii clinice". au declarat cercetătorii

Sursă: The Independent

×
Subiecte în articol: inteligenta artificiala
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close