Antena 3 CNN Life Știinţă Eşti mai gras sau mai slab decât restul românilor? Vezi unde te afli pe scara greutăţii la nivel global

Eşti mai gras sau mai slab decât restul românilor? Vezi unde te afli pe scara greutăţii la nivel global

Eşti mai gras sau mai slab decât restul românilor? Vezi unde te afli pe scara greutăţii la nivel global
Sursa foto: Foto: howmuchcaloriestoloseweight.net
13 Iul 2012   •   09:04

Calculatorul care îţi spune unde te afli pe scara greutăţii la nivel mondial a fost realizat de o echipă de cercetători de la Şcoala Londoneză de Igienă şi Medicină.

Utilizând informaţii despre înălţimea locuitorilor din 177 de ţări şi estimări referitoare la greutatea oamenilor oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, echipa a putut calcula indicele de masă corporală pentru fiecare stat în parte.

VEZI UNDE TE AFLI PE SCARA GREUTĂŢII LA NIVEL MONDIAL

Calculatorul îţi arată atât indicele tău de masă corporală, cât şi unde te afli în raport cu restul populatiei ţării tale, în funcţie de vârstă şi sex.

Statistici îngrijorătoare

În 1980, rata obezității la nivel mondial, în rândul bărbaților, era de 4.8%. În 2008 se înregistra o rată de 9.8%. În cazul femeilor, rata a crescut de la 7.9% în 1980 la 13.8% în 2008. În anul 2009, la nivel mondial existau 300 de milioane de persoane obeze. În anul 1999, 54,9% din americanii cu vârste cuprinse între 20 și 80 de ani, adică mai bine de 97 de milioane de oameni, depășeau cotele normale de greutate, iar, dintre aceștia, 39 de milioane sufereau de obezitate.

În anul 2011, peste o treime dintre copii și două treimi dintre adulți erau supraponderali ori obezi.

În anul 2006, Marea Britanie era țara europeană care avea cel mai mare număr de locuitori obezi. Astfel, 23 % dintre britanici erau obezi, față de 8% dintre italieni, 9% dintre francezi sau 12 % dintre germani.








×
Subiecte în articol: greutate
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close