Antena 3 CNN Life Știinţă Experimentul făcut în SUA care a şocat lumea. Ce se întâmplă în CORPUL tău dacă bei un PAHAR de Cola

Experimentul făcut în SUA care a şocat lumea. Ce se întâmplă în CORPUL tău dacă bei un PAHAR de Cola

Experimentul făcut în SUA care a şocat lumea. Ce se întâmplă în CORPUL tău dacă bei un PAHAR de Cola
de O.P.    |    30 Sep 2013   •   09:54

Sucurile acidulate, care conţin cafeină şi foarte mult zahăr nu fac deloc bine organismului nostru, spun medicii nutriţionişti. Cu toate astea, sunt extrem de consumate la nivel planetar. Un studiu făcut în SUA arată că o persoană care bea un pahar de suc de Cola are parte de mai multe transformări extreme în organismul său.

La doar 10 de minute de la ingerarea unui pahar de suc, în stomac ajunge cantitatea a zece linguriţe de zahăr, doza maximă recomandată zilnic. Organismul nu respinge conţinutul ridicat de zahăr, deoarece gustul de dulce este ameliorat de acidul fosforic care taie din aromă, pentru a nu simţi gustul la intensitate maximă.

După 20 de minute nivelul de zahăr din sânge creşte vertiginos, eliberând o cantitate masivă de insulină în organism. În urma acestui dezechilibru, corpul reacţionează transfomând zahărul în grăsime.
La 40 de minute după ce ai băut un pahar de Cola organismul absoarbe întreaga cantitate de cafeină. Tensiunea arterială începe să crească, iar ficatul eliberează şi mai mult zahăr în sânge. Receptorii de adenozină din creier sunt blocaţi, prevenind starea de somnolenţă.

După 45 de minute corpul accelerează producţia de dopamină, stimulând centrii plăcerii din creier. Conform Blisstree, acest tip de băutură carbogazoasă acţionează asemeni heroinei.

La 60 de minute
după ce ai băut un pahar de Cola, acidul fosforic fixează calciul, magneziul şi zincul la nivelul intestinului subţire, ceea ce provoacă o accelerare a metabolismului. Organismul începe să resimtă şi efectele diuretice ale cofeinei conţinută de acest tip de suc.

Acest studiu a fost făcut în SUA, pe persoane care consumă acest tip de băuturi carbogazoase în mod frecvent.

×
Subiecte în articol: cola
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close