Antena 3 CNN Life Știinţă Experţii nu au mai anunţat niciodată aşa ceva. Schimbări climatice majore în 2016

Experţii nu au mai anunţat niciodată aşa ceva. Schimbări climatice majore în 2016

Experţii nu au mai anunţat niciodată aşa ceva. Schimbări climatice majore în 2016
Sursa foto: Foto: blogs.fco.gov.uk
14 Sep 2015   •   12:51
Încălzirea climei, asociată cu fenomene naturale precum curentul El Nino, ar duce la medii de temperaturi foarte ridicate în 2015 și 2016, se arată într-un raport difuzat luni de Institutul meteorologic britanic (Met Office) prezentat de 7sur7.be, informează Agerpres.

"Este foarte probabil ca 2014, 2015 și 2016 să se numere printre cei mai călduroși ani măsurați vreodată" pe planetă, afirmă Rowan Sutton, profesor la Centrul național de științe atmosferice. În legătură cu studiul desfășurat de Met Office, Sutton apreciază că este puțin probabil ca încălzirea să se accelereze din nou după un deceniu de relativă stabilitate. Climato-scepticii au profitat de această "pauză" în creșterea temperaturilor pentru a pune sub semnul întrebării modelele climatice și chiar a contesta rolul omului în încălzirea globală.

În ultimul lor raport, membrii Grupului de experți interguvernamental asupra evoluției climei (Giec) au apreciat totuși că respectiva "pauză" este doar o capcană statistică. Potrivit lor, analizele au fost influențate prin faptul că 1998 a fost un an deosebit de cald din cauza intensității deosebit de puternice a curentului marin cald din Pacific El Nino, care a făcut ca anii următori să pară mai răcoroși.

×
Subiecte în articol: clima schimbari climatice
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close