Antena 3 Life Știinţă Fenomen anormal. Este cea mai călduroasă vară din ultimii ani

Fenomen anormal. Este cea mai călduroasă vară din ultimii ani

25 Dec 2015   •   18:20
Fenomen anormal. Este cea mai călduroasă vară din ultimii ani Foto: NASA.gov

Cu o temperatură de 38 de grade Celsius înregistrată în ziua solstițiului marți la Rio de Janeiro, vara australă din Brazilia se anunță ca drept una dintre cele mai călduroase din ultimii trei ani, au informat surse oficiale citate de EFE, potrivit Agerpres.Institutul Național de Meteorologie (Inmet) prevede pentru vara care de abia a început în Brazilia temperaturi superioare celor înregistrate în 2014, când termometrele au marcat maxima de 36 grade Celsius, în timp ce în 2015 maxima a fost de 38 de grade Celsius.

Meteorologul Marlene Leal, de la Inmet, a precizat că temperaturile din vara anului 2016 vor fi mai mari din cauza fenomenului El Nińo.

El Nińo este un fenomen care încălzește apele Pacificului, în principal în zona litoralului unor țări ca Ecuador, Columbia și Peru, a explicat Leal, ceea ce influențează și încălzirea vânturilor, care devenind mai fierbinți afectează, nu doar America de Sud, ci și restul planetei.

Juliana Hermsdorff, meteorolog la serviciul de alertă al primăriei din Rio de Janeiro, a subliniat că din cauza acestui fenomen temperaturile ce corespund sezonului estival tind să fie mai mari decât cele normale în aceste regiuni.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close