Antena 3 CNN Life Știinţă Fenomenele meteo extreme pun stăpânire pe Glob? Ne vom confrunta cu penurie alimentară? Ce ne aşteaptă în următorii ani

Fenomenele meteo extreme pun stăpânire pe Glob? Ne vom confrunta cu penurie alimentară? Ce ne aşteaptă în următorii ani

Fenomenele meteo extreme pun stăpânire pe Glob? Ne vom confrunta cu penurie alimentară? Ce ne aşteaptă în următorii ani
14 Sep 2012   •   10:36

Anul acesta a fost marcat de o serie de recorduri în materie de meteorologie. Oamenii de ştiinţă au înregistrat cea mai rapidă rată a topirii gheţii arctice, iar SUA s-au confruntat cu cea mai severă secetă şi cele mai ridicate temperaturi din istorie.

În plus, un studiu recent a arătat că temperatura medie globală a crescut cu 1,5 grade în ultimii 50 de ani.

Lăsând la o parte dezbaterile referitoare la încălzire climatică, există consecinţe grave referitoare la alimentaţia la nivel mondial, la ecosisteme şi chiar la întreaga societate.

În acest context, toată lumea îşi pune aceeaşi întrebare. Fenomenele meteo extreme vor lua amploare din cauza încălzirii globale?

Află predicţiile expertului NASA James Hansen, primul om de ştiinţă care a adus în atenţia lumii fenomenul încălzirii globale, în materialul următor:


 
Un studiu pe tema modificărilor climatice realizat de Universitatea din Washington arăta că, până în 2100, temperaturile vor creşte atât de mult încât vor produce penurie alimentară la nivel mondial şi migraţia mai multor populaţii, informează Al Jazeera.

Vezi cum vor arăta verile până în 2100 în imaginea de mai jos:





 

×
Subiecte în articol: incalzire globala seceta
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close