Antena 3 CNN Life Știinţă Îl bagi în gura ta în fiecare dimineaţă, dar este cel mai MURDAR şi periculos obiect din casa ta

Îl bagi în gura ta în fiecare dimineaţă, dar este cel mai MURDAR şi periculos obiect din casa ta

Îl bagi în gura ta în fiecare dimineaţă, dar este cel mai MURDAR şi periculos obiect din casa ta
de O.P.    |    19 Iul 2012   •   09:06

Sănătatea noastră este pusă în pericol de lucrurile la care ne aşteptam mai puţin. Atunci când ne începem dimineţile, sau seara înainte de culcare, obiceiul nostru ne poate îmbolbnăvi, spune microbiologul Charles Gerba, de la Universitatea din Arizona.

Spălatul dinţilor nu este un obicei nesănătos, ba din contră. Însă periuţa de denţi este unul din obiectele din casă pe suprafaţa căreia se găsesc cei mai mulţi germeni şi microbi.

"Dacă periuţa este aşezată într-un suport care este în apropierea toaletei, atunci toţi microbii care se află pe WC se găsesc şi pe periuţa de dinţi, iar mai apoi în gura ta. Atunci când tragi apa la toaletă, iar capacul este ridicat, microparticule se împrăştie în toată baia, aşezându-se pe toate obiectele din încăpere", a declarat cercetătorul.

La fel de nesănătos este şi atunci când periuţele tuturor membrilor familiei se află strânse într-un singur loc, atingându-se una de cealaltă, păstrând umezeala.

O periuţă de dinţi are pe suprafaţa perilor ei în medie 10 milioane de microbi, inclusiv microbii care sunt responsabili pentru boli precum herpesul, stafilococii sau streptococii.

Cum putem evita astfel de situaţii neplăcute:

- niciodată nu folositi periuţele de dinţi ale celorlalţi membri ai familiei.
- aşează-le într-un suport, aşa încât să se afle la o distanţă considerabilă una de alta
- după ce foloseşti periuţa, pune-o în poziţie verticaă
- înainte de a-ţi spăla dinţii, spală periuţa cu apă de gură, astfel se distrug germenii
- înnoieşte-ţi periuţa o dată la 3-4 luni.





×
Subiecte în articol: microbi obiceiuri
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close