Antena 3 CNN Life Știinţă Imaginea care a stârnit mii de speculaţii. Oamenii de ştiinţă nu au nici o explicaţie

Imaginea care a stârnit mii de speculaţii. Oamenii de ştiinţă nu au nici o explicaţie

Imaginea care a stârnit mii de speculaţii. Oamenii de ştiinţă nu au nici o explicaţie
Sursa foto: Foto: timesofap.com
06 Ian 2013   •   16:50

Roverul Curiosity a realizat o nouă fotografie pe Marte, care a aprins imaginaţia internauţilor şi a pasionaţilor de cercetări spaţiale. Imaginea prezintă o acumulare de minerale, ridicânt numeroase speculaţii, inclusiv despre existenţa vegetaţiei pe planeta roşie, scrie discovery.com.

Obiectul fotografiat este încrustat într-o rocă marţiană, oamenii de ştiinţă nereuşind deocamdată să explice originea acestuia.

În timp ce îşi folosea braţul robotizat înzestrat la capătul său cu o cameră performantă (Mars Hand Lens Imager/ MAHLI) cu scopul de a realiza o serie de fotografii de înaltă definiţie a scoarţei marţiene, într-o zonă denumită "Yellowknife Bay", pe 19 decembrie 2012, roverul Curiosity a fotografiat un obiect strălucitor, iar acea fotografie a fost postată pe site-ul misiunii spaţiale.

Guy Webster, purtător de cuvânt la NASA, a dezvăluit că analizele iniţiale au confirmat faptul că obiectul strălucitor este încrustat în roca marţiană, făcând parte din ea, nefiind un obiect căzut peste acea rocă. "Se pare că obiectul este o parte din rocă, nu un deşeu desprins din robot", a declarat Guy Webster.

×
Subiecte în articol: roverul Curiosity Curiosity NASA
Parteneri
Primele rezultate ale anchetei de la Spitalul Sfântul Pantelimon
x close