Antena 3 CNN Life Știinţă Imaginile de la NASA care arată că putem crește legume pe Marte. „Rezultatele sunt promițătoare!”

Imaginile de la NASA care arată că putem crește legume pe Marte. „Rezultatele sunt promițătoare!”

Imaginile de la NASA care arată că putem crește legume pe Marte. „Rezultatele sunt promițătoare!”
Sursa foto: Foto:International Potato Center/NASA
10 Mar 2017   •   09:30

Agricultura pe Marte nu va rămâne pentru mult timp de domeniul SF-ului, arată un studiu condus de oamenii de știință de la NASA, împreună cu Centrul internațional al Cartofului (CIP) din Lima, Peru, fondat de statul peruvian in 1971.

Potrivit businessinsider.com, specialiștii NASA și CIP au demarat un program de cercetare care a presupus cultivarea plantelor de cartof în condiții similare celor găsite pe planeta Marte.

Experimentul s-a derulat ”într-o cutie-rachetă” numită CubeSat. Cubesat este echipată cu pompe, instalație de apă, lumini cu LED-uri, și instrumente speciale care imită temperaturile de pe Marte, cum ar fi ciclurile de noapte-zi, precum și gazele și presiunea aerului.

În luna februarie anul acesta, cercetătorii au umplut cutia CubeSat cu pământ sterp din zona Pampas de la Joya, Peru și a setat parametri pentru a simula condițiile de pe Marte. Iar rezultatele sunt promițătoare, susțin cercetărorii CIP.

 

 

×
Subiecte în articol: Marte planeta marte NASA
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close