Antena 3 CNN Life Știinţă În BUCĂTĂRIE se află un obiect pe care sunt de 200.000 de ori mai mulţi microbi decât pe toaletă

În BUCĂTĂRIE se află un obiect pe care sunt de 200.000 de ori mai mulţi microbi decât pe toaletă

În BUCĂTĂRIE se află un obiect pe care sunt de 200.000 de ori mai mulţi microbi decât pe toaletă
de O.P.    |    19 Noi 2012   •   10:48

Dacă vă gândeaţi că toaleta este cel mai infestat loc din casa dumneavoastră, aflaţi că vă înşelaţi amarnic. În bucătărie, acolo unde preparăm mâncarea noastră se află un obiect pe care sunt de 200.000 de ori mai mulţi microbi decât pe vasul de toaletă.

Dr. Chuck Gerba, citat de BBC World, a verificat mai multe obiecte folosite într-o casă, comparând numărul bacteriilor existente pe fiecare în parte, precum şi modalitatea în care acestea se dezvoltă.

Rezultatele studiilor realizate de dr. Gerba arată că pe scaunul de toaletă există în medie 50 de bacterii pe centimetru pătrat: "Este unul dintre cele mai curate obiecte pe care le atingem dacă ne referim la micro-organisme”.

"Aţi fi şocaţi să aflaţi că pe un tocător de bucătărie se află în medie de 200 de ori mai multe bacterii fecale decât pe un scaun de toaletă”, a mai completat cercetătorul, precizând că sursele bacteriilor sunt în principal carnea şi măruntaiele animalelor.
Mai mult, Dr. Gerba avertizează că în bucătărie se găsesc cele mai multe bacterii, buretele de vase şi lavetele de bucătărie fiind şi ele printre cele mai murdare obiecte. Pe un burete de vase există aproape 10 milioane de bacterii pe centimentru pătrat, iar pe o lavetă, 1 milion.

Cu alte cuvinte, un burete de bucătărie este de 200.000 de ori mai murdar decât un scaun de toaletă, o lavetă, de 20.000 ori, precizează sursa.




×
Subiecte în articol: bacterii
Parteneri
Crimă pe stradă, în plină zi! O femeie din Olt a fost ucisă de soț
x close