Antena 3 CNN Life Știinţă Efectele încălzirii globale. Cea mai caldă lună septembrie din istorie

Efectele încălzirii globale. Cea mai caldă lună septembrie din istorie

Efectele încălzirii globale. Cea mai caldă lună septembrie din istorie
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
22 Oct 2015   •   09:48

Anul acesta s-a înregistrat cea mai caldă lună septembrie de pe planetă de la începutul înregistrărilor de temperatură în 1880, a declarat, miercuri, agenția National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), informează agenția France Presse, potrivit Agerpres.

"Perioada care cuprinde primele nouă luni ale acestui an a fost, de asemenea, cea mai caldă din istorie", a declarat NOAA, precizând că este vorba despre o temperatură cu 0,85 grade Celsius peste media secolului al XX-lea. Recordul anterior data de anul trecut.

În septembrie, temperatura la suprafața uscatului și oceanelor a fost cu 0,9 grade Celsius peste media secolului al XX-lea, fiind cea mai mare pentru această lună dintre anii 1880-2015 și depășind recordul precedent din 2014.

Temperatura globală de pe planetă a fost în luna septembrie cu 1,16 grade Celsius peste media secolului al XX-lea și, de asemenea, cea mai mare pentru această lună din 1880 până acum, depășind cu mult recordul anterior datând din 2009.

La suprafața oceanului, temperatura în septembrie a depășit cu 0,81 grade Celsius media secolului trecut, reprezentând cea mai mare temperatură pentru această lună din perioada 1880 — 2015, peste recordul anterior înregistrat în 2014.

Septembrie a fost și cea de a șaptea lună din 2015 care întrece un record de temperatură medie lunară înregistrată pe întreaga suprafață a globului. În acest an, numai lunile ianuarie și aprilie nu au bătut recordul de căldură, mai notează AFP.

×
Subiecte în articol: septembrie incalzire globala
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close