Antena 3 CNN Life Știinţă Încălzirea globală ar putea duce la veri cu 50 de grade în România

Încălzirea globală ar putea duce la veri cu 50 de grade în România

Încălzirea globală ar putea duce la veri cu 50 de grade în România
Sursa foto: Foto: opencongress.org
11 Iun 2011   •   20:14
Pregătiţi-vă pentru veri insuportabil de calde. Specialiştii britanici de la Universitatea Stanford au publicat un raport alarmant despre evoluţia probabilă a climei pentru următorii ani. Potrivit studiului, iarna ar putea deveni vară. Iar vara... temperaturile ar putea deveni periculoase. Chiar şi la noi în ţară.

"Astăzi, 25 decembrie, vom petrece Crăciunul la 30 de grade în Bucureşti. Puteţi face o baie în mare căci apa are 28 de grade." Aşa ar putea suna prognoza pentru România peste 30 de ani. Dacă nu vom reuşi să reducem nivelul gazelor cu efect de seră, iarna ar putea deveni vară, iar vara nu vom mai putea ieşi din casă! Va fi atât de cald încât aerul condiţionat nu va face faţă.

Totul poate scăpa de sub control în următorii 20 până la 60 de ani, dacă nu se reduce nivelul poluării din atmosferă.

În viitorul apropiat am putea auzi la ştiri despre 60 de grade la Moscova, 50 în Bucureşti sau 45 în Londra. Nimeni nu va scăpa de căldură, în China, America de Nord şi Europa, adică şi în România, vor apărea zone deşertice, tornade, uragane şi inundaţii catastrofale.

În Arabia Saudită la Riad deja s-au înregistrat anul acesta 51 de grade. Cu 15 grade mai mult decât media. În vestul şi nord-vestul Europei căldura a dus la izbucnirea incendiilor de pădure. Iar peste ocean, în Arizona, SUA, pompierii au pierdut deja lupta cu focul.

Impactul este greu de prevăzut. Să nu uităm însă vara anului 2003. Atunci un val de căldură a omorât în Europa 40.000 de oameni.
 


×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close