Antena 3 CNN Life Știinţă Incredibila descoperire a științei: șerpi cu picioare!

Incredibila descoperire a științei: șerpi cu picioare!

Incredibila descoperire a științei: șerpi cu picioare!
26 Iul 2015   •   22:04

Care este diferența dintre un șarpe și o șopârlă? Dacă răspunsul tău ar fi “picioarele”, te înșeli, iar oamenii de știință o pot confirma, scrie playtech.ro.

A fost descoperită fosila unui șarpe, care se pare că a avut patru picioare funcționale, potrivit unui studiu publicat în revista Science. Descoperirea sa nu a fost una tocmai inedită și plină de aventuri, căci a fost găsit în Muzeul Solnhofen în Germania, în timpul unei excursii tematice organizată de paleobiologul David Martill. Fosila era parte dintr-o expoziție de fosile din perioada cretacică, dar nimeni nu îi acordase atenția meritată.

Se pare că fosila are 110 milioane de ani, și deși în trecut au mai fost descoperite fosile de șerpi cu patru picioare, în toate cazurile două dintre ele nu erau funcționale. Faptul că șerpii au evoluat din șopârle e un adevăr științific unanim acceptat, dar oamenii de știință nu știu când s-a întâmplat asta, motivul pentru care s-a întâmplat și nici tipul de șopârlă din care au evoluat. Tocmai de aceea această fosilă este atât de importantă. Demonstrează că șerpii au evoluat din șopârle terestre, nu marine, scriu cei de la CNET.

Vezi cum de s-a întâmplat ca șerpii să aibă picioare ca omul!

×
Subiecte în articol: serpi
Parteneri
A murit Daniel Barbu, fost ministru al Culturii
x close