Antena 3 CNN Life Știinţă Îngheţat în timp! Boala misterioasă care ar putea dezvălui tainele îmbătrânirii

Îngheţat în timp! Boala misterioasă care ar putea dezvălui tainele îmbătrânirii

Îngheţat în timp! Boala misterioasă care ar putea dezvălui tainele îmbătrânirii
Sursa foto: foto: copilul.ro
04 Apr 2012   •   17:11

Brooke Greenberg este o fată de 17 ani din Reisterstown, Maryland,care a rămas fizic şi psihic la vârsta de un an. Ea cântăreşte 7,3 kg şi are o înălţime de 76 de cm. Mintea ei a fost estimată ca fiind a unui copil de 9 luni.

Doctorii ei au numit boala acesteia Sindromul X.

Oamenii de ştiinţă speră să obţină răspunsul la vechi mistere privind îmbătrânirea prin secvenţierea genomului fetei de 17 ani, care are corpul şi gândirea ca ale unui copil mic.

Până de curând a fost privită ca o ciudăţenie medicală, dar un studiu al ADN-ului fetei a sugerat faptul că genele care fac restul oamenilor să îmbătrânească, la ea ar putea lipsi, sau ar putea fi defecte. Dacă acest lucru se confirmă, oamenii de ştiinţă ar putea primi o înţelegere nouă a procesului de îmbătrânire şi ar putea chiar descoperi noi terapii pentru bolile legate de vârstă.



Acesta va fi subiectul principal al unei conferinţe de la Societatea Regală din Londra, din această săptămână, unde vor participa unii dintre cei mai bătrâni oameni de ştiinţă din lume.

Brooke, care trăieşte alături de părinţii ei şi cele trei surori într-o suburburbie a oraşului Baltimore, este practic îngheţată în timp. Ea arată şi se comportă ca un bebeluş, dar are vărsta de 17 ani. Părinţii ei îi schimbă zilnic scutecele, o leagănă să adoarmă şi îi dau să mănânce cu biberonul. Brooke a demonstrat o dezvoltare, inclusiv mersul de-a buşilea, zâmbind şi chicotind când este gădilată, dar nu a învăţat niciodată sa vorbească şi încă mai are dinţi de lapte.

Însă ea a suferit şi multe probleme de sănătate care i-au pus viaţa în pericol, cum ar fi accident vascular cerebral, convulsii, ulcer şi dificultăţi de respiraţie.

×
Subiecte în articol: ADN
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close