Antena 3 CNN Life Știinţă Intră în cel mai liniştit loc din lume! Majoritatea oamenilor nu pot sta aici mai mult de câteva minute

Intră în cel mai liniştit loc din lume! Majoritatea oamenilor nu pot sta aici mai mult de câteva minute

Intră în cel mai liniştit loc din lume! Majoritatea oamenilor nu pot sta aici mai mult de câteva minute
Sursa foto: Foto: YouTube
22 Mai 2012   •   07:38

Un bărbat din Statele Unite ale Americii s-a pus la încercare şi a rezistat 45 de minute în cel mai liniştit loc din lume, laboratoarele Orfield din Minnesota. Este vorba despre aşa numita camera fără ecou, acolo unde majoritatea oamenilor nu pot sta mai mult de câteva minute.

George Michelson Foy spune că i-a venit ideea pe când era la metrou, în zgomotul produs de trenurile care intrau în staţii. El spune că, înainte de ajunge în "camera fără ecou", a mai incercat şi alte locuri liniştite.

Potrivit „Guiness World Records", camera absoarbe 99,9% din zgomotul exterior şi interior. Astfel, o şoaptă are 20 de decibeli, iar în camera „zgomotul" este de 16 ori mai mic. Podeaua este suspendată, pentru a evita sunetele de paşi, iar pereţii sunt izolaţi de beton.

Paradoxal, majoritatea oamenilor descoperă că liniştea este supărătoare. Lipsa sunetelor ambientale induce frica, iar camera fără ecou poate fi folosită şi ca metodă de tortură.



×
Subiecte în articol: camera
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close