Antena 3 CNN Life Știinţă Invenţia a patru eleve schimbă soarta omenirii. Generatorul electric ce va lumina miliarde de oameni

Invenţia a patru eleve schimbă soarta omenirii. Generatorul electric ce va lumina miliarde de oameni

Invenţia a patru eleve schimbă soarta omenirii. Generatorul electric ce va lumina miliarde de oameni
de O.P.    |    14 Noi 2012   •   10:15

În ţările sărace orice lucru este preţuit. Iar invenţia a patru eleve, prezentată la Târgul "Maker Faire Africa", a fost catalogată de juriu ca fiind o adevărată comoară.

După ore întregi de studiu, tinerele Duro-Aina Adebola (14 ani), Akindele Abiola (14 ani), Faleke Oluwatoyin (14 ani) şi Bello Eniola (15 ani) au venit cu materialul realizat de ele: un generator electric, ce funcţionează pe bază de urină.



Cu ajutorul lui, un litru de urină oferă şase ore de electricitate.Urina este pusă într-o celulă electrolitică, ce separă hidrogenul şi îl trimite către un filtru de apă, pentru a fi purificat.

După aceea, este trimis către un cilindru cu gaz, unde hidrogenul este forţat într-un cilindru ce conţine borax lichid, ce este folosit pentru eliminarea umezelii din gazul de hidrogen. După ce este purificat, gazul de hidrogen este forţat în generator, care furnizează apoi curent electric.



Invenţia celor patru eleve nu va fi de folos numai ţărilor din lumea a III-a, ci şi în Occident. Un exemplu ar fi fermele de animale, care ar putea avea electricitate exclusiv pe baza acestui generator electric, ce funcţionează pe bază de urină.


 


×
Subiecte în articol: inventii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close