Antena 3 CNN Life Știinţă Ionuţ Budişteanu a obţinut CINCI premii şi DOUĂ medalii la Salonul de Invenţii de la Bruxelles

Ionuţ Budişteanu a obţinut CINCI premii şi DOUĂ medalii la Salonul de Invenţii de la Bruxelles

Ionuţ Budişteanu a obţinut CINCI premii şi DOUĂ medalii la Salonul de Invenţii de la Bruxelles
17 Noi 2014   •   23:30

Tânărul Inventator vâlcean Ionuţ Budişteanu s-a întors de la Salonul de Invenţii de la Bruxelles 2014 cu cinci premii şi două medalii, obţinute pentru un dispozitiv electronic menit să faciliteze prinderea unor infractorii care vandalizează un bancomat.

"Am fost selectat de către Ministerul Educaţiei Naţionale să particip la Salonul Internaţional de Invenţii de la Bruxelles — Brussels Innova 2014, fiind ceea de a 63-a ediţie a evenimentului. Eu am prezentat o invenţie constând într-un dispozitiv electronic conectat la mai multe camere de filmat şi un microfon ce recunoaşte automat amprenta spectrală a zgomotului produs de către un polizor unghiular când un infractor încearcă să taie cu un polizor/polidisc un bancomat, dar și momentul în care un spărgător care poartă cagulă intră într-o anumită instituţie. Deci recunoaşte momentul în care vede că cineva poartă o cagulă şi îşi acoperă faţa şi implicit dă alarmă. Pentru mine este prima ediţie la Salonul Internațional de Invenţii de la Bruxelles, unde am obţinut trei premii şi o medalie de aur. O medalie şi un premiu special dat de către Taiwan Prominent Inventor Association şi un premiu special dat de către Secretarul de stat din Bruxelles", a declarat luni, Ionuţ Budişteanu, citat de Agerpres.

Inventatorii şi cercetătorii români au participat la a 63-a ediţie a Concursului internaţional Bruxelles — EUREKA dedicat inventicii, organizat în perioada 13-15 noiembrie, la Bruxelles, în cadrul Salonului INNOVA. România a fost prezentă cu 25 de invenţii care au fost expuse în standul realizat sub egida Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Salonul INNOVA din capitala Belgiei s-a consacrat de-a lungul vremii ca un prestigios spaţiu de întâlnire între cercetători, oameni de ştiinţă, cadre didactice universitare şi întreprinzătorii cei mai activi şi mai interesaţi de 'nou' din mediul de afaceri. Festivitatea de premiere este programată sâmbătă, 15 noiembrie, ora 19.00.

Ionut Budişteanu este unul dintre tinerii geniali ai informaticii, care a ales să rămână şi să studieze în România. Din 2010, el este bursier şi membru al Clubului de Excelenţă al Fundaţiei Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Tânărul informatician a ajuns cunoscut anul trecut, când a câştigat marele premiu la una dintre cele mai importante competiţii de ştiinţă şi inginerie din lume, cu un sistem ieftin de automatizare computerizată prin care un automobil se poate conduce singur.

Un român de 19 ani, în topul celor mai INFLUENŢI oameni ai anului 2013. Clasamentul, făcut de revista TIME

Institutul de Tehnologie din Massachusetts va denumi un asteroid cu numele tânărului inventator român Ionuţ Budişteanu. Onoarea îi va fi acordată românului, după ce a câştigat premiul cel mare la Târgul Internaţional de Ştiinţă şi Tehnologie.

×
Parteneri
Cresc semnificativ facturile! Cât vor plăti românii în plus lunar
x close