Antena 3 CNN Life Știinţă "Lăsaţi sensibilităţile politice şi etnice la o parte. Creşterea populaţiei va avea implicaţii catastrofale pentru omenire”

"Lăsaţi sensibilităţile politice şi etnice la o parte. Creşterea populaţiei va avea implicaţii catastrofale pentru omenire”

"Lăsaţi sensibilităţile politice şi etnice la o parte. Creşterea populaţiei va avea implicaţii catastrofale pentru omenire”
Sursa foto: Foto: AP/Agerpres
14 Iun 2012   •   10:48

Cu numai câteva zile înainte de începerea summitului Rio+20, reprezentanţii celor 105 academii de ştiinţă din lume avertizează liderii mondiali că eşecul în ceea ce priveşte controloarea creşterii populaţiei va avea „implicaţii catastrofale pentru omenire”, relatează The Independent.

Coaliţia de oameni de ştiinţă din state precum Africa de Sud, Marea Britanie sau Bolivia a dat publicităţii un comunicat fără precedent. Cercetătorii sunt de părere că reducerea consumului la nivel mondial reprezintă o măsură ce trebuie luată urgent.

Creşterea rapidă a populaţiei mondiale şi consumul ridicat sunt probleme care au fost ignorate pentru prea mult timp din cauza sensibilităţilor politice şi etnice” a declarat profesorul Charles Godfrey.

Acestea sunt probleme care ne afectează pe toţi, mai ales pe cei din statele în curs de dezvoltare, şi trebuie să ne asumăm responsabilitatea asupra lor”, a continuat profesorul.

În cadrul unui comunicat semnat de toţi profesorii care fac parte din Reţeaua Globală de Academii Ştiinţifice, academicienii spun că un viitor în care calitatea vieţii va creşte încă mai este posibil dacă liderii mondiali vor lua măsuri rapid.

Este absolut critic ca politicienii din lumea întreagă să ia măsuri imediate în ceea ce priveşte această problemă de maximă importanţă pentru omenire”, spun cercetătorii.


 

×
Subiecte în articol: comunicat
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close