Antena 3 CNN Life Știinţă Limba română, uşor de învăţat pentru vorbitorii de engleză

Limba română, uşor de învăţat pentru vorbitorii de engleză

Limba română, uşor de învăţat pentru vorbitorii de engleză
05 Iun 2014   •   14:53

Limbile mai ușor de învățat pentru vorbitorii de limba engleză sunt în general spaniola, franceza, suedeza, Afrikaans, româna și italiana, susține Voxy, un site new-yorkez de învățare a limbilor străine on-line, citat de AGERPRES.
În 22-23 săptămâni, sau aproximativ 5-6 luni, de studiu, cu 575-600 de ore de studiu în clasă, cei mai mulți vorbitori de engleză vor fi capabili să vorbească, să asculte, să citească și să scrie în aceste limbi, în timp ce araba, chineza, coreeana și japoneza ar fi cele mai dificile limbi de învățat pentru vorbitorii de engleză.

Limba arabă este greu de învățat, deoarece există puține cuvinte care seamănă cu limbile europene, iar numărul mai mic de vocale din araba scrisă se poate dovedi o provocare la citit.

De asemenea, japoneza folosește trei sisteme diferite de scriere: Kanji (caractere chinezești), hiragana (alfabetul principal) și katagana (utilizat în principal pentru cuvinte străine și sunete), ceea ce face din această limbă o provocare pentru vorbitorii de limba engleză.

În ceea ce privește limba chineză, deși aceasta folosește un singur sistem de scriere, limba este una tonală, ceea ce înseamnă că înțelesul cuvântului se schimbă odată cu tonul vocii

Prin contrast, pentru vorbitorii de limbă engleză, a învăța limbi cu dificultate "medie" cum ar fi rusa, thailandeza și ebraica necesită o perioadă de sub un an, cu 1.110 de ore de învățare. Pe de altă parte, chiar dacă aceste limbi pot fi mai ușor de învățat prin comparație cu cele patru limbi "dificile", există o serie de factori pe care vorbitorii de limba engleză trebuie să-i ia în considerare.

Lingvista Olya Sukhanova explică că limbi cum ar fi rusa sau alte limbi slave au caracteristici gramaticale specifice cu care vorbitorii de limbă engleză pot avea probleme
 

 

 



×
Subiecte în articol: limba romana
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close