x close

Înregistrările care au făcut senzație pe internet, cu imagini live din spațiu, sunt false

de G.S.    |    26 Oct 2016   •   17:46
Înregistrările care au făcut senzație pe internet, cu imagini live din spațiu, sunt false 416

UPDATE: NASA a anunțat că nu a fost programată nicio ieșire din Stația Spațială și că nu a avut loc nicio astfel de operațiune recent, conform publicației Mashable.

----------------------------

Mai multe canale puternice de Facebook au distribuit, miercuri, clipuri video live, care arătau imagini din spațiu, de pe Stația Internațională Spațială.

Materialul a fost preluat de mai multe publicații puternice în mediul online, precum UNILAD sau Viral USA, care au adunat cifre record de vizualizări și interacțiuni.

De exemplu, materialul distribuit de Viral USA a avut parte de peste 25 milioane de vizualizări, 500.000 de distribuiri și 900.000 de comentarii.

UNILAD a avut cifre asemănătoare.

Totuși, există o problemă – notează publicația Mashable – evenimentul nu a fost anunțat în prealabil de nimeni.

În mod normal, orice eveniment de acest tip este anunțat de către NASA, prin comunicate oficiale remise presei și anunțuri pe site-uri și conturi de social media.

Imaginile de miercuri nu au fost programate și NASA nu a anunțat absolut nimic.

Ca referință, în luna mai, fondatorul Facebook a avut un interviu cu trei astronauți care trăiesc pe Stația Spațiala Internațională. Evenimentul a fost promovat cu un anunț de presă și materialul a putut fi vizionat și preluat de pe pagina oficială de Facebook a NASA.

De asemenea, streamul live al Stației Spațiale Internaționale arăta cu totul și cu totul alte imagini.

În schimb, materialele distribuite miercuri pe Facebook cu atâta pasiune seamănă foarte mult cu un material realizat în 2013 de astronauții ruși Oleg Kotov și Sergei Ryazanski.

Mashable a anunțat că a contactat NASA pentru un răspuns oficial, dar încă nu l-a primit.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati