Antena 3 Life Știinţă Locul care va readuce la viaţă ZEII. INFERNUL lui Hades, găsit sub scoarţa Terrei

Locul care va readuce la viaţă ZEII. INFERNUL lui Hades, găsit sub scoarţa Terrei

de O.P.    |    27 Feb 2012   •   10:19
Locul care va readuce la viaţă ZEII. INFERNUL lui Hades, găsit sub scoarţa Terrei

Iliada şi Odiseea scot la iveală lumea ireală a zeilor, o lume unde puterile magice se întretaie cu neputinţa oamenilor de rând. O descoperire demnă de aceste povestiri mitologice a uluit cercetătorii eleni, care au dat de urma unei lumi subterani neobişnuite, înfricoşătoare chiar numită Alepotrypa.

Specialiştii cred că această peşteră chiar ar sta la bazele împărăţiei subpământene a lui Hades.

Peştera conţine rămăşiţele unui sat din Epoca de Piatră, sute de morminte, dar şi un amfiteatru, unde cu mai bine de 5000 de ani în urmă se realizau ritualiri canibalice.

"Ceea ce s-a descoperit în subteran este unic în Europa. Este un loc ciudat, cu multe morminte, iar o atmosferă stranie domneşte în sala amfiteatrului", a declarat ministrul grec al Culturii.


"Nu cunoaştem foarte multe despre sacrificiile care se făceau în această peşteră, dar cu siguranţă acestea includeau sacrificii umane şi de animale, fiinţe care mai apoi erau arse", a declarat arheologul Mike Galaty de la Universitatea din Mississippi.

Astfel, infernul din scrierile elene s-ar putea să îşi aibă originea în ritualurile peşterii din Alepotrypa.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close