Antena 3 CNN Life Știinţă Luna ar putea părăsi orbita Pământului pentru a deveni o planetă independentă

Luna ar putea părăsi orbita Pământului pentru a deveni o planetă independentă

Luna ar putea părăsi orbita Pământului pentru a deveni o planetă independentă
Sursa foto: Foto: nasa.gov
28 Iun 2011   •   13:48

Luna este satelitul Terrei, aceasta este situaţia cunoscută şi acceptată de toată lumea. Totuşi, un om de ştiinţă din Rusia susţine că există posibilitatea ca Luna să se desprindă din orbita Pământului pentru a deveni o planetă independentă, informează Pravda.

Gennady Raykunov, directorul general al Institutului Central de Inginerie Mecanică, susţine că Luna ar putea să se comporte ca planeta Mercur, despre care se consideră că ar fi fost satelitul lui Venus, dar s-a îndepărtat. Venus ar fi devenit un mediu ostil vieţii, deşi este o planetă asemănătoare Pământului.

Raykunov a ridicat problema la târgul aeronautic din Le Bourget, întrebând dacă planeta noastră ar putea avea aceeaşi soartă ca Venus, dezvoltând condiţii în care viaţa nu se poate dezvolta.

Conform omului de ştiinţă, există misiuni de explorare spaţială care au ca scop să determine dacă, în acest caz, se vor schimba condiţiile de viaţă de pe planetă şi cum am putea să prevenim un astfel de dezastru.

Sergei Popov, cercetător al Institutului Astronomic de Stat din cadrul Universităţii din Moscova a confirmat faptul că Luna se depărtează de Terra, dar foarte încet. Conform acestuia, satelitul măreşte distanţa până la planetă cu aproximativ 38 de milimetri pe an şi nu deţine resursele energetice pentru a se desprinde complet de pe orbită.

×
Subiecte în articol: Luna Pamant planeta
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close