Antena 3 CNN Life Știinţă Mâine, omenirea primeşte o secundă în plus. VIDEO

Mâine, omenirea primeşte o secundă în plus. VIDEO

Mâine, omenirea primeşte o secundă în plus. VIDEO
de S.T.    |    29 Iun 2015   •   23:12
Omenirea va primi o secundă în plus, marţi, 30 iunie, care va fi adăugată în dispozitivele care măsoară timpul universal.

Pentru că viteza de rotaţie a Pământului încetineşte, este nevoie să adăugăm câte o secundă în plus la anumite intervale de timp, informează site-ul lepoint.fr.

Terra are nevoie de o secundă în plus faţă de anul 2008 pentru a efectua o rotaţie completă în jurul propriei axe. De aceea, pe 30 iunie, la ora 23 59 de minute şi 59 de secunde, omenirea va primi o secundă suplimentară.
În anul 2012, când a fost adăugată o secundă în plus, mai multe site-uri şi browsere nu au mai funcţionat timp de câteva ore. Problema apare pentru că toate calculatoare vor înregistra de două ori la rând aceeaşi secundă, moment în care ele se blochează.

Decizia pentru adăugarea acestor secunde în plus este luată de Serviciul Internaţional pentru Rotaţia Terestră şi Sisteme de Referinţă (International Earth Rotation Service) cu sediul la Paris. Instituţia a anunţat că măsura va trebui luată din nou în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie 2015.

Va fi al 26-lea an în care este adăugată o extra secundă, prima măsură de acest fel fiind luată în anul 1972.



×
Subiecte în articol: omenire
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close