Antena 3 CNN Life Știinţă Mamiferele cu cea mai bună memorie. Îşi pot recunoaşte semenii şi după o despărţire de 20 de ani

Mamiferele cu cea mai bună memorie. Îşi pot recunoaşte semenii şi după o despărţire de 20 de ani

Mamiferele cu cea mai bună memorie. Îşi pot recunoaşte semenii şi după o despărţire de 20 de ani
Sursa foto: Foto: www.mrwallpaper.com
07 Aug 2013   •   13:46
Un studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Chicago din SUA arată că delfinii sunt capabili să îşi recunoască confraţii chiar şi după o despărţire de 20 de ani, fiind animalele cu cea mai lungă memorie socială înregistrată vreodată, informează AFP.

Deşi elefanţii au reputaţia că nu îşi uită niciodată semenii, aceasta se bazează până în prezent doar pe "dovezi anecdotice", a subliniat autorul studiului, Jason Bruck.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 43 de delfini din şase parcuri acvatice diferite şi s-a bazat pe recunoaşterea pe termen lung de către delfini a "semnăturii" lor personale, o fluierătură caracteristică.

În cadrul experimentului, delfinii au ascultat înregistrări cu fluierături ale semenilor săi. Delfinii reacţionau mai puternic atunci când ascultau fluierături care le erau familiare, adică cele ale unor exemplare cu care au fost în contact, chiar dacă acest lucru se întâmpla cu mulţi ani în urmă.

Autorul studiului susţine că delfinii prezintă un nivel de recunoaştere "comparabil cu memoria socială a oamenilor".

În natură, delfinii au o speranţă medie de viaţă de 20 de ani, însă anumite exemplare trăiesc până la 45 de ani sau chiar mai mult.



 

×
Subiecte în articol: delfini
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close