Antena 3 Life Știinţă A apărut mâna robotică ce poate ţine un ou fără să-l spargă

A apărut mâna robotică ce poate ţine un ou fără să-l spargă

de Alexandra Ionescu    |    07 Ian 2022   •   20:57
A apărut mâna robotică ce poate ţine un ou fără să-l spargă
Sursa foto: Twitter/mass_blog_

Cercetătorii sud-coreeni au creat o mână robotică dotată cu un set de mişcări similare cu cele ale unui om. Mâna robotică poate îndeplini sarcini delicate, cum ar fi folosirea pensetei sau ţinerea unui ou.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Ajou din Coreea de Sud au creat o mână robotică suficient de capabilă să ţină obiecte fragile precum ouăle, scrie Business Insider.

Un articol publicat în Nature explică toate detaliile noii tehnologii. Cântăreşte puţin sub două kilograme şi jumătate şi măsoară opt inci şi jumătate. Piesele ei de rezistenţă constau în delicateţe, forţă şi flexibilitate.

Noua mână robotică este fabricată din oţel şi aluminiu, iar fiecare deget este controlat de trei motoare mici montate în palmă. Există 20 de articulaţii, iar în jurul acestora există părţi metalice care funcţionează ca tendoane.

Toate aceste caracteristici oferă mâinii robotice o precizie similară cu cea umană. Echipa susţine că este capabilă să toarne băuturi, să ţină un ou fără să-l spargă, dar şi să îndeplinească sarcini delicate precum a tăia hârtie cu foarfecele şi a folosi penseta. De asemenea, mâna ar putea ridica şi o ganteră de 18 kilograme fără să se rupă.

O versiune mai uşoară a dispozitivului ar putea fi folosită ca proteză, în timp ce această versiune ar putea fi integrată în roboţii care folosesc inteligenţa artificială pentru a manipula obiecte, informează Mediafax.

Sud coreenii plănuiesc acum o piele artificială pentru mână, astfel încât să poată reproduce senzaţia atingerii unui om.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close