Medalia Nobel primită de Francis Crick, vândută la licitaţie cu 2,2 milioane de dolari

de M.T.    |    12 Apr 2013   •   12:02
Medalia Nobel primită de Francis Crick, vândută la licitaţie cu 2,2 milioane de dolari

Medalia acordată de Academia Nobel cercetătorului britanic Francis Crick, a fost vândută la licitaţie joi, la New York, cu suma de 2,2 milioane de dolari, informează AFP, citată de Mediafax.

Crick a primit premiul Nobel pentru medicină, în anul 1962, pentru descoperirea structurii ADN-ului.

Miercuri, o scrisoare adresată fiului său, în care savantul britanic îi relata acestuia felul în care a făcut descoperirea, a fost vândută la o licitaţie organizată de casa Christie's cu 6 milioane de dolari, depăşind de trei ori estimările iniţiale.

Această sumă reprezintă un record mondial de preţ pentru o scrisoare vândută la licitaţie.

Medalia Nobel primită de Francis Crick a fost cumpărată de Jack Wang, patronul companiei chineze de biotehnologie Biomobie, a anunţat casa de licitaţii Heritage Auctions.

Francis Crick (1916-2004) a primit alături de James Watson şi de Maurice Wilkins premiul Nobel pentru medicină în 1962, pentru descoperirea structurii în formă de dublă spirală a ADN-ului.

Savantul britanic a fost recompensat şi cu medalia Copley, în 1975.

Medalia Nobel, păstrată într-un seif din California după moartea văduvei sale, a fost scoasă la licitaţie de moştenitorii cercetătorului.

O parte din sumele încasate vor fi donate în favoarea programelor de cercetări ştiinţifice şi vor finanţa activitatea Institutului Francis Crick, care va fi inaugurat la Londra, în anul 2015.x close