Antena 3 CNN Life Știinţă Medalia Nobel primită de Francis Crick, vândută la licitaţie cu 2,2 milioane de dolari

Medalia Nobel primită de Francis Crick, vândută la licitaţie cu 2,2 milioane de dolari

Medalia Nobel primită de Francis Crick, vândută la licitaţie cu 2,2 milioane de dolari
de M.T.    |    12 Apr 2013   •   12:02

Medalia acordată de Academia Nobel cercetătorului britanic Francis Crick, a fost vândută la licitaţie joi, la New York, cu suma de 2,2 milioane de dolari, informează AFP, citată de Mediafax.

Crick a primit premiul Nobel pentru medicină, în anul 1962, pentru descoperirea structurii ADN-ului.

Miercuri, o scrisoare adresată fiului său, în care savantul britanic îi relata acestuia felul în care a făcut descoperirea, a fost vândută la o licitaţie organizată de casa Christie's cu 6 milioane de dolari, depăşind de trei ori estimările iniţiale.

Această sumă reprezintă un record mondial de preţ pentru o scrisoare vândută la licitaţie.

Medalia Nobel primită de Francis Crick a fost cumpărată de Jack Wang, patronul companiei chineze de biotehnologie Biomobie, a anunţat casa de licitaţii Heritage Auctions.

Francis Crick (1916-2004) a primit alături de James Watson şi de Maurice Wilkins premiul Nobel pentru medicină în 1962, pentru descoperirea structurii în formă de dublă spirală a ADN-ului.

Savantul britanic a fost recompensat şi cu medalia Copley, în 1975.

Medalia Nobel, păstrată într-un seif din California după moartea văduvei sale, a fost scoasă la licitaţie de moştenitorii cercetătorului.

O parte din sumele încasate vor fi donate în favoarea programelor de cercetări ştiinţifice şi vor finanţa activitatea Institutului Francis Crick, care va fi inaugurat la Londra, în anul 2015.



×
Subiecte în articol: licitatie New York
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close