Antena 3 CNN Life Știinţă Medicamentul care aduce speranţă. Oamenii de ştiinţă cred că au descoperit leacul împotriva cancerului şi leucemiei

Medicamentul care aduce speranţă. Oamenii de ştiinţă cred că au descoperit leacul împotriva cancerului şi leucemiei

Medicamentul care aduce speranţă. Oamenii de ştiinţă cred că au descoperit leacul împotriva cancerului şi leucemiei
Sursa foto: Foto: opposingviews.com
de O.P.    |    29 Mai 2012   •   10:59

De departe cancerul este boala secolului. Din ce în ce mai mulţi oameni sunt diagnosticaţi cu această maladie necruţătoare, iar pentru cei mai mulţi dintre ei nu se mai poate face nimic.

Însă medicii de la Universitatea McMaster din Vancouver, Canada au descoperit că un medicament pe care îl recomandau în tratarea afecţiunilor psihice poate distruge celulele stem canceroase, fără a avea vreun efect dăunător asupra celulelor sănătoase.

Thioridazina a adus speranţă medicilor care încercau să trateze cancerul neoplasmatic. Potrivit directorului centrului de cercetare pentru studiile în domeniul celulelor stem, Thioridazina ar putea fi un tratament neinvaziv care să vindece mai multe tipuri de cancer şi leucemii.

Celulele stem canceroase apar în cazul tumorilor pe creier, plămâni, tractul intestinal sau prostată şi ovare. Acest medicament ucide celulele într-un mod neobişnuit: acţionează asupra celulelor stem canceroase, dar nu are influenţă asupra celulelor sănătoase.

Planurile cercetătorilor sunt ca acest medicament să fie testat şi pe pacienţii care suferă de leucemie mieloidă acută






×
Subiecte în articol: medicament medicamente cancer
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close