Antena 3 CNN Life Știinţă Mingea de foc ce va distruge New York-ul. Americanii, înspăimântaţi de aceasă imagine apocaliptică

Mingea de foc ce va distruge New York-ul. Americanii, înspăimântaţi de aceasă imagine apocaliptică

Mingea de foc ce va distruge New York-ul. Americanii, înspăimântaţi de aceasă imagine apocaliptică
Sursa foto: Foto: dailymail.co.uk
de O.P.    |    12 Mar 2012   •   06:19

"Pământul va fi distrus de o sferă de foc, şi nimic nu va putea sta în picioare în faţa sfârşitului!". Astronomii de la NASA au pus la punct o grafică impresionantă pentru a le arăta elevilor misterele Universului.

Pentru ca totul să fie cât mai captivant pentru tinerii pasionaţi de astronomie, cei de la NASA le-au explicat elevilor că "mingea de foc" este de fapt o stea neutronică, ce este mult mai periculoasă decât se credea iniţial.

Aceste corpuri cereşti au o densitate mai mare decât cea a Soarelui, fiind de fapt miezul unei stele, care  a devenit supernovă, apoi a explodat.

Ceea ce i-a fascinat cu adevărat pe copii a fost explicaţia astronomilor: "O singură linguriţă din materia acestei stele ar cântări pe Terra 1 miliard de tone.

Prima dată când astronomii au observat în mod direct această stea a fost acum doi ani, în urma exploziei unei stele în galaxia noastră, scriu jurnaliştii de la Daily Mail.





×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close