Antena 3 CNN Life Știinţă Ministrul Comunicaţiilor: Tranziţia la televiziunea digitală s-ar putea realiza în câteva luni

Ministrul Comunicaţiilor: Tranziţia la televiziunea digitală s-ar putea realiza în câteva luni

Ministrul Comunicaţiilor: Tranziţia la televiziunea digitală s-ar putea realiza în câteva luni
Sursa foto: Foto: INTACT Images
04 Oct 2011   •   13:38

Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor, a declarat marţi că, din punct de vedere tehnic, România este pregătită să facă rapid tranziţia la televiziunea digitală terestră, informează Mediafax.

Ministrul Vreme a precizat că acest proces ar urma să se producă în câteva luni, în funcţie de mai multe acte normative noi care sunt în curs de avizare.
   
Ministrul Comunicaţiilor a făcut aceste declaraţii în contextul prezenţei sale la International Digital Forum 2011, un eveniment dedicat industriei televiziunii digitale, care se desfăşoară marţi şi miercuri la Bucureşti.
   
"România este pregătită să facă o tranziţie rapidă, dar trebuie să aşteptăm cadrul legal. A mai fost o strategie care a fost modificată, am purtat discuţii/negocieri la fiecare instituţie implicată (în procesul de tranziţie la tehnologia digitală, n.r.). Din punct de vedere al calendarului, în funcţie de avizele pe care le luăm de la celelalte ministere, suntem pregătiţi ca, în câteva luni, să facem această tranziţie", a spus Valerian Vreme.
   
Vreme nu a precizat care sunt actele normative aflate în curs de avizare.
   

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close