Antena 3 CNN Life Știinţă Misterele planetei Marte încep să fie descifrate. Descoperirea care i-a surprins pe oamenii de ştiinţă

Misterele planetei Marte încep să fie descifrate. Descoperirea care i-a surprins pe oamenii de ştiinţă

Misterele planetei Marte încep să fie descifrate. Descoperirea care i-a surprins pe oamenii de ştiinţă
Sursa foto: Foto: Science Daily
10 Aug 2012   •   08:31

Mulţi cercetători au crezut, pentru multă vreme, că Pământul este singura planetă din sistemul nostru solar în care există plăci tectonice. Acum, o echipă de la Universitatea din California a descoperit că plăcile tectonice există şi pe Marte, arată Science Daily.

"Marte se află într-o etapă oarecum primitivă din acest punct de vedere. Formaţiunile de pe Marte ne oferă o perspectivă asupra modului de formare a plăcilor tectonice de pe Terra” explică profesorul An Yin.

Omul de ştiinţă a făcut această descoperire în timp ce analiza imaginile realizate Mars Reconnaissance Orbiter (MRO), satelitul artificial trimis de NASA să orbiteze în jurul planetei Marte. Cercetătorul a studiat în total peste 100 de imagini cu planeta Marte.

An Yin a fost liderul echipei de geologi care a care realizat un studiu în munţii Himalaya şi în Tibet, acolo unde două dintre cele şapte plăci tectonice de pe Terra se despart.

"În timp ce studiam imaginile suprinse de satelit, am realizat că multe dintre structuri semănau cu cele pe care le-am văzut în Himalaya şi Tibet”, povesteşte omul de ştiinţă.





 

×
Subiecte în articol: Marte
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close