Antena 3 Life Știinţă Moartea nu este absoluta şi poate fi un proces reversibil, în limita unui prag de 8 ore

Moartea nu este absoluta şi poate fi un proces reversibil, în limita unui prag de 8 ore

de S.T.    |    27 Feb 2013   •   12:07
Moartea nu este absoluta şi poate fi un proces reversibil, în limita unui prag de 8 ore
Sursa foto: Foto: divinations.wordpress.com

După ce mor, oamenii pot reveni la viaţă, declară un expert american în medicină.

Sam Parnia susţine că există dovezi clare care indică aceast polibilitatea. În cartea lui, "Erasing Death: The Science That is Rewriting the Boundaries Between Life and Death", acesta scrie că o persoană poate fi readusă la viaţă şi după o perioadă mai lungă de timp, scrie MSNBC.

Reîntoarcerea din moarte se poate întâmpla chiar dacă se consideră că pacientul este în moarte clinică.

Expertul Sam Parnia lucrează la facultatea de medicină a universităţii americane Stony Brook şi este directorul unui program de studii în domeniul resuscitării. Potrivit acestuia, celulele nervoase pot funcţiona până la opt ore după moarte.

Specialistul american spune că şi-a stabilit ca scop readucerea oamenilor la viaţă, însă este nevoie de cercetări profunde în privinţa a ceea ce se întâmplă după moarte.

Una dintre tehnicile ce pot fi folosite este scăderea temperaturii corpului pacientului. Există riscul unor leziuni cerebrale, în acest caz, însă tehnica îl poate readuce pe cel decedat la viaţă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close