Antena 3 CNN Life Știinţă NASA: Un asteroid de mărimea Turnului Eiffel va trece pe lângă Pământ pe 1 iunie

NASA: Un asteroid de mărimea Turnului Eiffel va trece pe lângă Pământ pe 1 iunie

NASA a avertizat că Pământul va avea, în zilele următoare, întâlniri relativ apropiate cu asteroizi. Prima dintre aceste roci va trece pe lângă Pământ pe 1 iunie.

NASA: Un asteroid de mărimea Turnului Eiffel va trece pe lângă Pământ pe 1 iunie
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    31 Mai 2021   •   13:48

„Asteroidul potențial periculos ar putea fi la fel de mare ca Turnul Eiffel”, a transmis NASA.

Asteroidul, numit 2021 KT1, ar fi la 4,5 milioane de mile distanță de planeta noastră. Deși acest lucru poate părea departe, NASA consideră că orice asteroid aflat la 4,6 milioane de mile de Pământ şi mai mare de 150 de metri este potențial periculos. Însă NASA nu a spus că va lovi direct Pământul.

Mai mulți asteroizi mai mici se vor apropia de Pământ zilele acestea şi se așteaptă să fie la fel de mari ca o casă obișnuită sau un avion. În total, se aşteaptă ca cinci asteroizi să treacă pe lângă Terra în următoarele zile.

Un asteroid care a lovit Pământul cu aproximativ 66 de milioane de ani în urmă este ceea ce a provocat dispariția dinozaurilor. NASA a spus: „Amenințarea pentru orice persoană reprezentată de accidentele auto, bolile sau alte dezastre naturale şi alte probleme este mult mai mare decât amenințarea NEO-urilor sau a obiectelor din apropierea Pământului”, scrie Mediafax

×
Subiecte în articol: asteroid NASA
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close