Antena 3 CNN Life Știinţă NASA va construi cea mai mare rachetă, care va fi folosită pentru a transporta astronauţi pe Marte

NASA va construi cea mai mare rachetă, care va fi folosită pentru a transporta astronauţi pe Marte

NASA va construi cea mai mare rachetă, care va fi folosită pentru a transporta astronauţi pe Marte
Sursa foto: Foto: NASA
de S.T.    |    16 Ian 2014   •   13:41

NASA a anunţat că va construi cea mai mare rachetă fabricată vreodată pe Terra, care va fi utilizată pentru a transporta astronauţi pe planeta Marte, informează Daily Mail.

NASA a publicat miercuri un set de fotografii uluitoare cu noul ei lansator SLS (Space Launch System), care va fi capabil să transporte pe orbită încărcături de până la 130 de tone.

Aflat încă în perioada de construcţie, Sistemul de Lansare Spaţială al NASA va deveni cel mai puternic vehicul lansator din lume.

Conceput pentru misiunile de explorare a profunzimilor spaţiului şi cu echipaj uman la bord, SLS va avea zborul său inaugural în anul 2017.

"Pentru misiunile spre alte planete, SLS ar putea face lucruri care în prezent sunt imposibil de realizat, precum trimiterea unei nave ştiinţifice mai mari, cu mai multe instrumente la bord, spre destinaţii mult mai îndepărtate, într-un timp de tranzitare redus", a declarat Steve Creech, asistent manager al departamentului de strategie şi parteneriat din cadrul NASA.

Cercetătorii şi inginerii de la NASA analizează posibilitatea de a obţine o serie de avantaje potenţiale prin lansarea de vehicule spaţiale robotizate de explorare a spaţiului îndepărtat, precum Europa Clipper, o misiune propusă spre unul dintre sateliţii îngheţaţi ai planetei Jupiter, la bordul rachetelor SLS, şi de a afla dacă această rachetă uriaşă ar putea să lanseze acel mic vehicul spaţial direct spre traiectoriile planetelor din Sistemul Solar, fără ca acesta să mai fie nevoit să se folosească de gravitaţia planetelor pentru a câştiga în viteză, reducând astfel timpul de tranzit în comparaţie cu timpul necesar vehiculelor de explorare lansate în perioada actuală.

"Space Launch System ar putea schimba complet regulile jocului în domeniul ştiinţei spaţiale", a spus Reggie Alexander, manager al Advanced Concepts Office (ACO), un centru afiliat NASA.

×
Subiecte în articol: NASA astronauti
Parteneri
Incendiu puternic în cartierul Aviației din București
x close