Antena 3 CNN Life Știinţă Nimeni nu se va mai putea ascunde. Oamenii vor fi însemnaţi cu cipuri şi coduri de bare, ca alimentele

Nimeni nu se va mai putea ascunde. Oamenii vor fi însemnaţi cu cipuri şi coduri de bare, ca alimentele

Nimeni nu se va mai putea ascunde. Oamenii vor fi însemnaţi cu cipuri şi coduri de bare, ca alimentele
de O.P.    |    23 Mai 2012   •   10:35

Deşi pare un proiect SF, lumea continuă să se transforme. Iar ideea de control este din ce în ce mai vehementă în rândul autorităţilor. Pentru că numărul oamenilor a atins deja pragul de şapte miliarde, este din ce în ce mai greu să controlezi masele.

Astfel BBC a lansat o provocare oamenilor mari ai umanităţii. Cum ar schimba lumea în care trăim printr-un proiect pe care să îl prezinte în 60 de secunde. Scriitoarea Elizabeth Moon a lansat o idee care a revoltat de cum a fost rostită.

Ea şi-ar dori ca toată lumea să fie înscrisă într-un computer uriaş, iar datele lui personale să fie accesate de cei interesaţi. Astfel, fiecare om ar primi un cip care ar putea fi implantat chiar de la naştere.

"Astfel nimeni nu va mai putea fi anonim. Vom cunoaşte prin accesarea acestui cod de bare cine este persoana respectivă, ce trecut are, dacă a încălcat legea sau dacă are boli, în cazul unui accident. Oamenii violenţi vor fi mult mai uşor de controlat, iar rata criminalităţii ar scădea considerabil", a declarat femeia.

Imediat cum s-a lansat această idee, au apărut şi primele revolte. Ce părere aveţi? Ar trebui introduse astfel de coduri de bare în interiorul fiecărui om?



×
Subiecte în articol: identitate
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close