Antena 3 CNN Life Știinţă Noaptea în care nu-ţi vei dezlipi ochii de la cer. Ploaia de meteoriţi Perseide va putea fi urmărită în toată splendoarea sa

Noaptea în care nu-ţi vei dezlipi ochii de la cer. Ploaia de meteoriţi Perseide va putea fi urmărită în toată splendoarea sa

Noaptea în care nu-ţi vei dezlipi ochii de la cer. Ploaia de meteoriţi Perseide va putea fi urmărită în toată splendoarea sa
Sursa foto: Foto: www.astro-urseanu.ro
de S.T.    |    12 Aug 2013   •   16:39

Ca în fiecare an, luna august înseamnă, pentru pasionaţii de astronomie şi nu numai, momentul în care pot observa cel mai bine o ploaie de stele.

Admiratorii fenomenelor celeste vor avea ocazia să asiste luni seară la "vârful" ploii de meteoriţi denumită Perseide, relatează agenţia de presă CNA şi site-ul CBS News, scrie Agerpres.

Acest fenomen natural a început la 17 iulie şi se va încheia la 24 august.

Ploaia de meteoriţi Perseide poate fi observată în fiecare an când Pământul traversează o zonă de resturi cosmice lăsate în urmă de cometa Swift-Tuttle, ce orbitează Soarele o dată la fiecare 130 de ani.

CBS News scrie că în noaptea dintre duminică spre luni, dar şi luni seară, până la o sută de meteoriţi ar urma să lumineze cerul în fiecare oră.

Cercetătorii NASA îi sfătuiesc pe pasionaţii de astfel de fenomene să caute un loc de unde să poată avea o privelişte cât mai amplă asupra cerului, întrucât meteoriţii vor putea fi văzuţi din toate direcţiile, potrivit Space.com.

×
Subiecte în articol: astronomie
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close