Antena 3 CNN Life Știinţă O echipă de cercetători britanici susţine că a descoperit viaţă extraterestră

O echipă de cercetători britanici susţine că a descoperit viaţă extraterestră

O echipă de cercetători britanici susţine că a descoperit viaţă extraterestră
de M.T.    |    21 Sep 2013   •   17:22

O echipă de cercetători britanici a anunţat că a descoperit dovada că există viaţă extraterestră, după ce au adunat mostre de particule de la marginea spaţiului extraterestru, la altitudinea de 27 de kilometri în stratosferă, potrivit Agerpres, care citează The Independent.

Cercetătorii au expediat un balon până la altitudinea de 27 de kilometri, acesta recoltând mostre de particule ce conţin microorganisme despre care oamenii de ştiinţă britanici susţin că nu ar putea proveni decât din spaţiul cosmic.

„Suntem convinşi în proporţie de 95%” că aceste organisme nu-şi au originile pe Pământ, a afirmat profesorul Milton Wainwright.

„După toate informaţiile pe care le deţine ştiinţa din prezent, suntem aproape convinşi că aceste organisme provin din spaţiul cosmic. Nu există niciun mecanism cunoscut prin care aceste forme de viaţă ar putea ajunge până la astfel de înălţimi. Din câte putem spune, pornind de la fizica pe care o cunoaştem, aceste organisme ajung aici din spaţiul cosmic”, a explicat omul de ştiinţă.

Unele mostre de particule erau acoperite de praf cosmic, fapt ce conferă şi mai multă susţinere ipotezei că ar proveni din spaţiul extraterestru.

„Aceste organisme sunt foarte neobişnuite”, a mai spus profesorul Wainwright, care lucrează la Departamentul de Biologie Moleculară şi Biotehnologie al Universităţii din Sheffield.

„Dacă aceste organisme ar proveni de pe Pământ ar fi trebuit să identificăm lucruri comune pe planeta noastră, aşa cum ar fi, spre exemplu, grăunţele de polen. În schimb noi suntem aproape siguri că este vorba despre nişte entităţi biologice ce provin din spaţiu”, a precizat el.

Cercetătorii britanici consideră că aceste microorganisme sunt transportate prin spaţiu de comete. Mostrele de particule au fost adunate cu prilejul unei "ploi de stele" provenită dintr-o cometă.

După ce intră în contact cu atmosfera terestră, cometele se topesc,eliberând organismele pe care ar fi putut să le transporte în gheaţă.

Organismele studiate nu sunt, probabil, în viaţă, dar ar putea să conţină material ADN, caz în care ar oferi o nouă confirmare ipotezei care susţine că viaţa nu a apărut pe Pământ, ci a ajuns aici din spaţiul extraterestru.

„Pământul este un ecosistem deschis care primeşte în continuu material biologic din spaţiu. Este aproape uluitor pentru a putea crede acest lucru”, a declarat Milton Wainwright.

×
Subiecte în articol: viata extraterestra oameni de stiinta

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close