Antena 3 CNN Life Știinţă O echipă de scafandri a coborât pentru prima dată în Gaura Albastră din Marea Barieră de Corali. Descoperirea tulburătoare: „Aici iau naștere...”

O echipă de scafandri a coborât pentru prima dată în Gaura Albastră din Marea Barieră de Corali. Descoperirea tulburătoare: „Aici iau naștere...”

O echipă de scafandri a coborât pentru prima dată în Gaura Albastră din Marea Barieră de Corali. Descoperirea tulburătoare: „Aici iau naștere...”
Sursa foto: Foto: johnny_gaskell/ instagram.com
de S.T.    |    01 Noi 2017   •   12:31

O echipă de scafandri a coborât pentru prima dată în Gaura Albastră din Marea Barieră de Corali.

Regiunea se află în nord-estul coastelor Australiei, la 200 de kilometri distanță de Insula Daydream, în mijlocul Marii Bariere de Corali.

Cercetătorii au explorat la o adâncime de 20 de metri și au descoperit că Marea Barieră de Corali își poate reveni, datorită acestei zone unde animalele marine se dezvoltă fără probleme.

În Gaura Albastră iau naștere noi colonii de corali perfect sănătoși.

Cei mai mulți corali din Marea Barieră au murit din cauza poluării.

Cercetătorii au anunțat că moartea a survenit în 2016, din cauza unui proces de „albire”, ceea ce înseamnă că structura de corali rămâne fără alge, se albește și pierde principala sursă de nutrienți. La originea acestui fenomen stă încălzirea apei oceanelor.

×
Subiecte în articol: scafandri
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close