Antena 3 CNN Life Știinţă O întreagă armată masacrată a ieşit la suprafaţă

O întreagă armată masacrată a ieşit la suprafaţă

O întreagă armată masacrată a ieşit la suprafaţă
Sursa foto: Foto: www.history.com
18 Iul 2012   •   09:56

Arheologii au dezgropat rămăşiţele a peste 200 de războinici care au fost aruncaţi într-un lac danez în urmă cu 2.000 de ani. Urmele de arme de pe scheletele lor sugerează că au fost ucişi într-o luptă cu un trib inamic.

În urmă cu 2.000 de ani, expansiunea romană a împins Europa într-un vacarm de nedescris, în conflicte armate între triburi. Populaţiile au fost nevoite să se organizeze din punct de vedere militar. În această eră turbulentă, 200 de războinici au fost victimele unui masacru în masă, în peninsula Jutland, în apropiere de localitatea daneză Alken de acum.

Trupurile lor, aruncate într-un lac care, de-a lungul timpului, s-a transformat în mlaştină, au început să iasă acum la suprafaţă.

Arhelologul Mads Holst, profesor la Universitatea din Danemarca, a precizat că, până în prezent, au fost scoase la suprafaţă oasele a 200 de oameni.

Cercetătorii cunosc foarte puţine informaţii referitoare la modul în care au fost ucişi războinicii. Se pare că cea mai tânără dintre victime avea 13 ani.

Arheologii au mai descoperit şi obiecte din ceramică şi lemn. „Încercăm să adunăm cât mai multe informaţii care să ne ajute să caracterizăm populaţia respectivă şi să înţelegem ce s-a petrecut, de fapt, acolo”, a explicat arheologul, citat de history.com.


 

×
Subiecte în articol: arheologie conflict armat
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close