Antena 3 CNN Life Știinţă O nouă planetă pitică a fost descoperită în Sistemul Solar

O nouă planetă pitică a fost descoperită în Sistemul Solar

O nouă planetă pitică a fost descoperită în Sistemul Solar
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    12 Iul 2016   •   23:25

O nouă planetă pitică din Sistemul Solar, al cărei diametru este de aproximativ 700 de kilometri şi care orbitează în jurul Soarelui dincolo de orbita planetei Neptun, a fost descoperită de o echipă internaţională de astronomi, au anunţat, marţi, reprezentanţii Centrului Naţional de Cercetări Ştiinţifice (CNRS) din Franţa, informează Le Figaro.

„Ea se află de fapt la o distanţă de 9,7 miliarde de kilometri faţă de Soare, însă orbita ei este eliptică şi poate să se îndepărteze până la 19 miliarde de kilometri faţă de astru”, a precizat astronomul Jean-Marc Petit, cercetător la CNRS, care a făcut parte din acea echipă internaţională. 

Centrul pentru Planete Pitice (Minor Planet Center - MPC) din cadrul Uniunii Astronomice Internaţionale (UAI) a acordat acelui corp ceresc statutul de planetă pitică. 

MPC, un serviciu care are misiunea de a colecta informaţii despre corpurile cereşti de dimensiuni reduse (comete, asteroizi, planete pitice) din Sistemul Solar i-a acordat şi un nume provizoriu - 2015 RR245.

×
Subiecte în articol: planeta sistem solar
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close