Antena 3 CNN Life Știinţă O nouă speranţă pentru cardiaci. Celulele stem, folosite în tratamentul infarctului

O nouă speranţă pentru cardiaci. Celulele stem, folosite în tratamentul infarctului

O nouă speranţă pentru cardiaci. Celulele stem, folosite în tratamentul infarctului
Sursa foto: Foto: www.scientificamerican.com
08 Iun 2012   •   07:30

Celulele stem ar putea fi folosite în tratamentul infarctului miocardic şi la regenerarea ţesutului inimii. Sunt rezultatele ultimelor cercetări în domeniu, anunţate la cel de-al zecelea Congres Mondial al Societăţii Internaţionale de Medicină Adaptativă, de la Bucureşti.  Medicii din toată lumea au vorbit şi despre importanţa telocitelor, celule descoperite de cercetătorii români, în terapia cu celule stem.

Celulele stem ar putea reprezenta speranţa pentru milioanele de pacienţi care suferă de afecţiuni cardiace din întreaga lume. Cercetătorii au descoperit rolul lor în regenerarea ţesutului cardiac, mai ales în urma unui infarct.

Un rol cheie în terapia cu celule stem îl joacă telocitele, celulele descoperite de cercetătorii români de la Institutul Victor Babeş. Acestea ar putea ajuta celulele stem să se diferenţieze în celule ţintite, pentru vindecarea unor afecţiuni.

În România, prima bancă de celule stem a apărut la Cluj, în anul 2008. De atunci, mii de părinţi au decis să preleveze celule stem din sângele placentar al noilor născuţi. În ţara noastră a fost înfiinţată şi prima bancă publică de celule stem, la Institutul Clinic Fundeni

×
Subiecte în articol: celule stem infarct
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close