Antena 3 CNN Life Știinţă O seră spaţială va asigura dezvoltarea legumelor şi fructelor pe Lună şi pe Marte

O seră spaţială va asigura dezvoltarea legumelor şi fructelor pe Lună şi pe Marte

O seră spaţială va asigura dezvoltarea legumelor şi fructelor pe Lună şi pe Marte
de S.T.    |    22 Iul 2014   •   18:17

Cercetătorii germani au dezvoltat un proiect ştiinţific impresionant. Astronauţii care vor ajunge în deceniile următoare pe Lună şi pe Marte ar putea să mănânce legume şi fructe proaspete în timpul acelor misiuni spaţiale, scrie Daily Mail.

Sistemul este dezvoltat de cercetătorii de la German Aerospace Center din oraşul german Bremen şi este intitulat "EDEN" (Evolution & Design of Environmentally-closed Nutrition sources).

Finanţat de Agenţia Spaţială Europeană (ESA), proiectul serei spaţiale va conţine sisteme combinate de întreţinere a vieţii, care vor utiliza urină reciclată pentru a produce substanţe cu rol fertilizant, ce vor fi folosite pentru a cultiva legume adaptate mediului de pe Lună şi Marte.

Prima seră va fi testată vreme de nouă luni între 2016 şi 2017 într-un mediu neospitalier, în Antarctica.

"Vrem să găsim metode pentru a satisface nevoia de fructe şi legume pentru grupurile de oameni din spaţiu, dar proiectul ne permite să studiem, totodată, influenţa de natură psihologică pe care plantele le au asupra oamenilor care trăiesc în condiţii de izolare. Acest test ne va permite să obţinem date ştiinţifice utile pentru viitoarele misiuni umane de explorare spaţială, în vederea construirii de aşezări umane în Sistemul Solar", a declarat inginerul Lucie Poulet.

×
Subiecte în articol: legume Luna Marte
Parteneri
x close