Antena 3 CNN Life Știinţă Oamenii de stiință susțin că a existat viață pe Lună

Oamenii de stiință susțin că a existat viață pe Lună

Oamenii de stiință susțin că a existat viață pe Lună
29 Iul 2018   •   23:06

Luna ar fi putut fi odată locuită de extratereștri. Viața extraterestră ar fi putut exista pe Lună după o explozie de meteoriți, au sugerat oamenii de știință. Atunci, atmosfera ar fi putut fi mult mai locuibilă decât este astăzi și pregătită să susțină forme de viață, chiar dacă doar pentru o scurtă perioadă. 

Această informație vine de la doi cercetători planetari de rang înalt care au descoperit că Luna ar fi putut avea condițiile necesare care să susțină forme de viață simple acum patru miliarde de ani. 
  
În acea perioadă, Luna a emis cantități mari de gaze calde, inclusiv vapori de apă. Aceste gaze s-ar putea să fi format apa pe suprafața Lunii, și au creat o atmosferă care să susțină viața.  "Dacă apa și o atmosferă semnificativă au fost prezente pe Luna pentru perioade lungi de timp, credem că suprafața lunară ar fi fost cel puțin temporar locuibilă ", a declarat Dirk Schulze-Makuch, astrobiolog la Washington State University, 

Luna se pare că a fost înfășurată într-un câmp magnetic care ar fi păstrat formele de viață care au trăit acolo în siguranță de vânturile solare. 
  
Cele mai vechi dovezi ale vieții pe Pămant provin de acum aproximativ 3,5 și 3,8 miliarde de ani, sub formă de cianobacterii. În acea perioadă, sistemul solar era un loc violent, afectat de impactul meteoriților în mod frecvent și este posibil ca  viața pe lună să fi fost creată în timpul unei astfel de explozii. 

Sursă: The Independent

×
Subiecte în articol: extraterestrii Luna
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close