Antena 3 CNN Life Știinţă Omul a apărut "din greşeală". Geneticienii au descifrat încă un mister din evoluţia speciei umane

Omul a apărut "din greşeală". Geneticienii au descifrat încă un mister din evoluţia speciei umane

Omul a apărut "din greşeală". Geneticienii au descifrat încă un mister din evoluţia speciei umane
Sursa foto: Foto: Carol MacKintosh
27 Iul 2012   •   11:27
Cu peste 500 de milioane de ani în urmă, o creatură nevertebrată de pe fundul oceanului a experimentat două dublări succesive în ADN său, o „greşeală” care, în cele din urmă, a declanşat evoluţia omului şi a altor vieţuitoare, arată un studiu nou publicat de Discovery News.

Aceste dublări ale ADN-ului au determinat o „explozie” a comunicării intercelulare. Asta înseamnă că celulele din trupurile noastre sunt mai bune în ceea ce priveşte integrarea informaţiei decât cele mai „deştepte” smartphone-uri.
 
Partea proastă este că defalcarea procesului de transmitere a informaţiei, care a început să aibă loc încă din perioada Cambriană, poate conduce la boli precum diabetul şi cancerul.

Organismele care se reproduc sexual au, de obicei, două copii ale genomului, unul moştenit de la mamă şi unul de la tată” explică co-autorul studiului, Carol MacKintosh, pentru Discovery News.
 
În urmă cu 500 de milioane de ani, în cadrul acestui proces a avut loc o eroare, care a dus la moştenirea unui număr dublu de gene în cazul unei nevertebrate. Eroarea s-a repetat la o generaţie ulterioră, dublând încă o dată numărul de copii ale fiecărei gene”, a continuat cercetătorul.

În cadrul acestui studiu, oamenii de ştiinţă au cartografiat, clasificat şi efectuat o analiză biochimică a proteinelor.


 


 

×
Subiecte în articol: ADN studiu oameni de stiinta genetica
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close