Antena 3 CNN Life Știinţă "Pământul va fi ŞASE zile în ÎNTUNERIC total". Adevărul NASA despre această informaţie

"Pământul va fi ŞASE zile în ÎNTUNERIC total". Adevărul NASA despre această informaţie

"Pământul va fi ŞASE zile în ÎNTUNERIC total". Adevărul NASA despre această informaţie
de P.I.    |    31 Oct 2014   •   07:35

Reţelele de socializare au răspândit cu repeziciune informaţia potrivit căreia, Pământul va fi în beznă totală vreme de şase zile în luna decembrie din cauza unei furtuni solare de mare amploare.

"Pământul se va confrunta cu o furtună solară puternică în luna decembrie, iar această furtună va aduna praful şi gunoaiele din spaţiu, blocând 90% din lumina Soarelui timp de 6 zile".

Ştirea a apărut prima dată pe un site de satiră, huzlers.com, şi a fost preluată imediat de zeci de publicaţii online şi share-uită de mii de ori pe Facebook. Ce i-a bulversat pe cititori a fost chiar faptul că în ştire apărea numele directorului NASA, iar materialul avea chiar şi un video în care acesta explica cum să ne pregătim pentru acest dezastru.

În realitate, Charles Boden vorbea despre cum ar trebui oamenii să se comporte în caz de cutremur sau uragan.

NASA a dezminţit în repetate rânduri informaţia apărută şi a liniştit populaţia: chiar dacă vor exista furtuni solare de amploare, Pământul nu va fi afectat pe o perioadă atât de mare de timp: "Furtunile solare puternice pot afecta reţelele electrice, dar nu atât de mult încât să fim cufundaţi în întuneric total vreme de şase zile".

×
Subiecte în articol: explozii solare
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close